Mesaj Sayısı : 8175 Kayıt tarihi : 22/05/10 Yaş : 36 Nerden : Bursa
Konu: Forumda Saygıdeğer Biri Olmak İçin 10 Kural Çarş. Ara. 08, 2010 11:57 am
Forumda Saygıdeğer Biri Olmak İçin 10 Kural 1-) Bilgisayar başındayım, istediğimi yapabilirim diye düşünmeyinİnsanlara saygılı olunEn azından gerçek hayatta olabildiğiniz kadar
2-) Küfür etmeyinKüfür edenleri uyarınburası ortak kullanılan bir alandır
3-) Boş paylaşım yapmayınyapdığınız paylaşımlara illahi yorum gelecek diye israr etmeyin Kaynak Forum: İslami Forum http://www.islami.webyardim.org
4-) yorum yaparken okudğunuz metine diyer okuyuculara öğretici yorumlar yapın
5-) Açılan başlıklara boş mesajlar atmayın Atılan boş mesajlar sadece mesaj sayınızı yükseltir kalitenizi belli etmez Mesajlara da sadece:
" - paylaşım için teşekkürler" " - emeğine sağlık" ''-Allah razı olsun'' " - paylaşım için teşekkürler, emeğine sağlık" " - çok güzel bir paylaşımdı, sağol" " - istifade ettik, çok güzeldi" gibi basit cevaplar yazılacağına; o başlığın yorumsuz kalması daha güzeldir Biz açıkçası bu cevapları "yorum"dan saymıyoruz tabiki arada bir öğle alıntını yorum ve basit yorum yapılır ilk yorum yapana insan katılabilinir fakat bunu sadece alıntı yapıp katılıyorum bile yazmadan başit bir yorum sizce en akdar doğru olur "Yorum" demek; insanın o konu hakkındaki kendi düşüncelerini kendi cümleleri ile ifâde etmeye çalışması demektir Sadece Teşekkür ederim kelimseinden insanar sizce ne öğrenebilir ?
Ha bu şekilde hazırlanmış bir "yorum" mesajına yukarıda sıraladığımız gibi tebrik ve takdir cümleleri de eklenirse mahsuru yok elbet Önemli olan mesajın çokluğundan ziyade her mesajdan istifadenin daha fazla olmasıdır Bunun için de belki her mesaja değil ama her faydası dokunacak mesaja layık olduğu yorumun yapılmasının sağlanması dileyi ile
6-) İnsanlarla polemiğe girmeyinTartışmayın demiyoruz tabii ki tartışacaksınızForum bunun için vardırTartışma kavgaya dönüştüğü anda yöneticilere başvurunveya her başlığın altında şikayet et butonunu kulanın
7-) İnsanların fikirlerine saygı duyun Size karşı yapılan eleştrilere kulak asın
8-) Unutmayalım ki forumun en saygı değer kullanıcıları insanlara en çok yardım eden, en güzel paylaşımları yapan kişilerdirBu tip kişileri kendinize örnek alın(ve kesınlıkle yapılan emege saygı duyun kı sızınkınede saygı duyssunlar )
9-) Forumda belli bir seviyeye ulaştığınızı düşünüp diğer insanları küçük düşürmeye çalışmayınO kişi ne kadar da acemi olsa sizde o yollardan mutlaka geçtiniz
10-) Mesaj yazacağımız her konuyu tamamen okumak , konun ağırlığına göre mesaj yazmak yada smiley eklemeliyiz Unutmayalımki bize komik gelen bir konu başkasını üze bilir o yüzden konuyu tam okuyup tam yorumlayıp tam emin olup ona göre bişiler yapıcaz
__________________ Nurlarla alâkadar olduğum zamanlarda, dünyevî bütün lezzetlerin fevkinde büyük bir zevk ve havâssımda azîm bir şevk hissediyorum Hizmette SINIR ve SİNİR yoktur