İslami Bilgiler Paylaşım Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İslami Bilgiler Paylaşım Sitesi

http://islami.webyardim.org

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Her Yer Kerbela..

YazarMesaj
usok22
kurucu
usok22

Her Yer Kerbela.. Empty
MesajKonu: Her Yer Kerbela..   Her Yer Kerbela.. Icon_minitimeCuma Ara. 10, 2010 1:18 pm

Her Yer KerbelaHer Yer Kerbela.. NokktaHer Yer Kerbela.. Nokkta
Yeryüzünün dört bucağında mazlum kanının oluk oluk aktığı bir zamanda Kerbela'yı hatırlamanın vaktidir: Ben Kerbela'yım, Ali'nin gözyaşıyım, etiyim, kanıyım, canıyımHer Yer Kerbela.. Nokkta Peygamber'in katında kim Ali'den daha değerli olabilir ki! Ben Ali'nin hüznüyüm, ben Hüseyin'imHer Yer Kerbela.. Nokkta Şehitlerin efendisi Hamza'yım benHer Yer Kerbela.. Nokkta

Savaş alanına gönderilen Ali'nin kılıcıyım, Zülfikar'ım benHer Yer Kerbela.. Nokkta Hangi söz benden daha keskin olabilir ki! Ben Zeynep'in gönül sırrıyımHer Yer Kerbela.. Nokkta Sakine'nin ruhuyumHer Yer Kerbela.. Nokkta
Cebrail'in kanadıyım, Muhammed'in yetimiyimHer Yer Kerbela.. Nokkta Beni O yetiştirmişti, kendisi de yetimdi, yetimlerin sığınağıydıHer Yer Kerbela.. Nokkta Ben onun eviyim, onun soyu, onun kanıyım, Kerbela'yım benHer Yer Kerbela.. Nokkta Serden geçenlerin otağıyım, cesaret ve erdemin çadırıyım, bana gelinHer Yer Kerbela.. Nokkta Çok inanmışın yolunu kesmiş, kılıcına çok mazlum kanı bulaşmış biriydi HürrHer Yer Kerbela.. Nokkta Düşman safından çekilip bana gelirken önce Eba Abdullah'la karşılaştıHer Yer Kerbela.. Nokkta Harem çadırının önünde bekliyorduHer Yer Kerbela.. Nokkta Ona selam vererek, 'ben günahkarım, yüzü karayım, yolunuzu kesen o suçlu kimseyimHer Yer Kerbela.. NokktaHer Yer Kerbela.. NokktaHer Yer Kerbela.. Nokkta' diyerek af dilediHer Yer Kerbela.. Nokkta Çocuklarım Hürr'ü görmüş, ürkmüşlerdiHer Yer Kerbela.. Nokkta Bağışlanmak için yalvarıyorduHer Yer Kerbela.. Nokkta Tövbe ediyor, dönüyorduHer Yer Kerbela.. Nokkta Bana, dönüşünün kabul edilip edilmediğini sorduHer Yer Kerbela.. Nokkta 'Neden olmasın' dedim, 'dönen, hiç işlememiş gibidir'Her Yer Kerbela.. Nokkta Dünyalar onun oldu, sevindi, gönlü şenlendiHer Yer Kerbela.. Nokkta 'Artık' dedi, 'kanımı sizinle, sizin yolunuzda akıtmam için bana izin verinHer Yer Kerbela.. Nokkta Bana fırsat verin, kılıcım size kastedenlerin kanını döksünHer Yer Kerbela.. Nokkta' Eba Abdullah, 'ey Hürr' diye seslendi, 'sen bizim konuğumuzsun, in atından, seni kabul edelim'Her Yer Kerbela.. Nokkta
Kaynak Forum: İslami Forum [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Bir keresinde Muaviye'ye şöyle bir

mektup yazmıştım: 'Seninle savaşmamam, görevimi hakkıyla yerine getirememe gibi bir kusurla karşı karşıya kalma kaygısındandırHer Yer Kerbela.. Nokkta' Herkes sanıyordu ki korkuyorum, zalimlerle savaşmanın gerekli olmadığına inanıyorumHer Yer Kerbela.. Nokkta Oysa Mekke'yi terk ederken bıraktığım yazılı notta şöyle demiştim: 'Bozgunculuk, azgınlık ve zulüm yapmak için Medine'den ayrılmamıştım benHer Yer Kerbela.. Nokkta Dedemin ümmetini düzeltmek, babamın yolunu diriltmek için kıyam ediyorumHer Yer Kerbela.. Nokkta'

Zulme direnen kahramanlar nerede?
Müslim'in şehit olduğunu öğrendiğimde, 'acaba' dedim, 'adaletin yerle bir edildiğini görmüyor musunuz? Bütün bu bozgunculuğu ve onu yapanları görmüyor musunuz? Kimse zulme ve fesada karşı direnmiyor, görmüyor musunuz? Böylesi bir dünyada, müminlerin canını hiçe sayması gerekmiyor mu? Ben İmam Hüseyin'im, ödevim de budur, bu yüzden kıyam ediyorumHer Yer Kerbela.. Nokkta Dünyanın zulüm kılıcıyla doğrandığı bir zamanda ölümü sonsuz mutluluğun kapısı biliyorumHer Yer Kerbela.. Nokkta Zalimlerle ve zorbalarla birlikte yaşamaktansa ölmeyi seçiyorumHer Yer Kerbela.. Nokkta' Bin kişilik bir süvari birliğinin gözetiminde beni Kufe'ye götürürlerken, onlara şöyle dedim: 'Allah'ın ilkelerini değiştirmeye kalkışan, inanmışların ortak malını bir kişinin tasarrufuna veren, sınırları çiğneyip tersyüz eden, Müslümanların kanını değersiz gören zalim bir sultanın yaptıklarını görür de sessiz kalırsanız, yarın onun yerine siz ateşe atılırsınızHer Yer Kerbela.. Nokkta Bugün saltanat sürenler böyledirlerHer Yer Kerbela.. Nokkta İlahi sınırları hiçe sayıp çiğniyorlarHer Yer Kerbela.. Nokkta Müslümanların beytü'l-malını yağmalıyorlarHer Yer Kerbela.. Nokkta O halde sessiz kalmayın, onlar gibi olmayınHer Yer Kerbela.. Nokkta

Dedemin ilkelerini uygulamak öncelikle bana düşerHer Yer Kerbela.. Nokkta' Herkesi bir kan korkusu sarmıştıHer Yer Kerbela.. Nokkta Yüreği ateşteki tencereden daha kızgın olanların öfkesi üstün geldiHer Yer Kerbela.. Nokkta Şimr bunlardan biriydi, söz aldı, ayağa kalkıp şöyle dedi: 'Ey emir, o, kuşkusuz yanılıyor, Hüseyin artık senin avucundadır, şayet bu kargaşadan kurtulursa, seni asla yaşatmaz ve iş daha da zorlaşırHer Yer Kerbela.. Nokkta Görmüyor musun, onun ne kadar çok yandaşı, babasının ne kadar çok bağlısı ve izleyeni var, ne kadar çok seviliyor, yarın buraya akın edecek ve dünyayı başına yıkacaklarHer Yer Kerbela.. Nokkta' Ubeydullah'ın içinde uyuyan nefret ateşi harlandı, dalgınlıktan sıyrılır gibi toparlandı, kendine geldi ve, 'haklısın' dedi Şimr'eHer Yer Kerbela.. Nokkta Sa'd'ın oğluna hiddetlenerek, 'bu adam neredeyse aklımızı karıştırıp bizi yanıltacak ve gafilce avlanmamıza neden olacaktıHer Yer Kerbela.. Nokkta' Zaman yitirmeksizin bir mektup yazdı ona, 'seni oraya, bize öğüt veresin diye göndermedik, sen bir görevlisin, ne söyleniyorsa uyacak, ne emrediliyorsa yapacaksınHer Yer Kerbela.. Nokkta

Sana neyi buyuruyorsam, sorgulamaksızın uygula, eğer buna uymayacaksan derhal görevini bırak ve kenara çekilHer Yer Kerbela.. Nokkta' Şimr, mektubu alıp, Tasua gününün ikindi vakti Kerbela'ya ulaştıHer Yer Kerbela.. Nokkta Hüseyin için en sıkıntılı gündü bu gün, kuşatma altındaydıHer Yer Kerbela.. Nokkta Şimr, Sa'd'ın oğlu Ömer'e mektubu verdiHer Yer Kerbela.. Nokkta 'Ben, Peygamber'in torunuyla savaşmayacağım, onun kanını dökmeyeceğim' diyeceğini sanıyordu, böylece boynunu vuracak ve yerine geçecektiHer Yer Kerbela.. Nokkta Umduğu gibi olmadıHer Yer Kerbela.. Nokkta Otuz bin kişilik ordu, Hüseyin'in çadırını çevreledi, taşkın bir sel gibi akmaya, kaynamaya başladıHer Yer Kerbela.. Nokkta Atların ve insanların çığlıkları karıştı, çölde yankılandıHer Yer Kerbela.. Nokkta Zeynep, çadırda, hasta olan Zeynelabidin'in başındaydıHer Yer Kerbela.. Nokkta Hemen dışarı fırladıHer Yer Kerbela.. Nokkta Düşman birlikleri çemberi daraltıyorduHer Yer Kerbela.. Nokkta Hüseyin'in çadırına koştu, 'kalk kardeşim kalk' dedi, 'olanları görmüyor musun? Bak neler oluyor?' Hüseyin, 'sakin ol' dedi, 'şimdi dedemle konuşuyorumHer Yer Kerbela.. Nokkta

Bana, Hüseyin'im diyor,

yakında bana geleceksin, cennette birlikte olacağız, ayrılık sona eriyorHer Yer Kerbela.. Nokkta' Zeynep çadırın perdesini araladı, gözü dönmüş düşmanın çığlıklarını dinledi, gökyüzüne baktıHer Yer Kerbela.. Nokkta Yıldızlar kayıyor, yanıp sönüyor, kızıl bir gökkuşağı beliriyorduHer Yer Kerbela.. Nokkta Hiçbir şey, Aşura gecesi kadar Zeynep'e zor gelmemiştiHer Yer Kerbela.. Nokkta Çadırına döndüHer Yer Kerbela.. Nokkta Silahların hazırlanması gerekiyorduHer Yer Kerbela.. Nokkta Ebuzer'in azatlısı Cevn yan çadırda silah hazırlığı yapıyorduHer Yer Kerbela.. Nokkta Hüseyin, 'bu gece çadırlarınızı birbirine yaklaştırın' demiştiHer Yer Kerbela.. Nokkta Zeynelabidin'in hasta yattığı, Zeynep'in başında iyileşmesini beklediği o gece, yan çadırda Hüseyin, Cevn'in yardımıyla kılıcını biliyor ve şöyle diyordu: 'Ey zaman! Ne kadar zalimsin! İnsandan dostlarını alırsın! Evet böylesinHer Yer Kerbela.. Nokkta Ama hiçbir şey senin elinde değildirHer Yer Kerbela.. Nokkta Biz, O'nun buyruğuna baş eğmişizHer Yer Kerbela.. Nokkta' Zeynep hıçkırıklarını içine gömüyor, Zeynelabidin'le birlikte soluğunu tutmuş Hüseyin'i dinliyorduHer Yer Kerbela.. Nokkta Nihayet kendini tutamadı, yeğeniyle birlikte hıçkırıklarını bıraktı, 'n'olurdu böyle bir günü görmeseydim! Allah'ım, canımı alsaydın da böylesi bir acıya tanıklık etmeseydim!' diye yakararak Hüseyin'in çadırına gittiHer Yer Kerbela.. Nokkta Başını göğsüne yasladı
http://islami.webyardim.org

Her Yer Kerbela..
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» kerbela klibi / karbala video